Vilka räntor gäller för blancolån?

Eftersom blancolån kan sträcka sig från enstaka tusenlappar ända upp till en halv miljon kronor eller till och med mer än så, kan det finnas stora variationer. Vissa lån ställer stora krav på låntagaren men kommer också med låg ränta, andra lån ställer ytterst grundläggande och låga krav på den som vill låna, men kommer istället med höga räntor. Om du har tur kan du hitta ett blancolån med så låg ränta som 2,90 %, men det finns även blancolån med 20 %. Om du även kikar på de lån som kategoriseras som snabblån kan räntan vara ännu högre.

Individuell ränta vanligt förekommande

Ofta står en ränta omnämnd på långivarens webbplats men oftast är detta enbart ett exempel på hur låg ränta det går att få. jämför blancolån ränta Det vanligaste när det kommer till blancolån är att räntan sätts individuellt. Det betyder att dina egna förutsättningar styr vad räntan hamnar på. Ju säkrare banken känner sig på att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna utan problem, desto lägre ränta kan du få. Det betyder att det är en fördel om du har en hög inkomst, om du arbetat länge på din nuvarande arbetsplats och naturligtvis är det fördelaktigt om du inte har några betalningsanmärkningar. Det är även positivt för räntesättningen om du har en medlåntagare som också har goda ekonomiska förutsättningar.

Jämför ränta innan du lånar

Innan du ansöker om ett blancolån bör du ta tid på dig så att du hinner jämföra räntan på de olika lånen. Om du vill göra det enkelt för dig kan du vända dig till en lånförmedlare och lämna in en ansökan. Fördelen är då att ansökan lämnas vidare till samtliga långivare som förmedlaren har ett samarbete med. Dessa får sedan komma med sina bästa erbjudanden. Eftersom de vet att det finns en konkurrenssituation kan du ofta få en bättre ränta. Enbart en kreditupplysning registreras hos UC, vilket också är en fördel för framtida ärenden. Att ha många förfrågningar kan nämligen påverka din kreditvärdighet negativt.räntor utveckling

Om du vill ansöka om lån hos en specifik långivare direkt så går naturligtvis det också bra, men då behöver du göra lite mer efterforskningar på egen hand innan för att ta reda på vilka långivare som erbjuder de förmånligaste räntorna. Detta kan också vara svårt att veta eftersom räntan som sagt ofta sätts individuellt, så det företag som anger de lägsta räntorna på webbsidan behöver inte alltid vara det företag som ger just dig den lägsta räntan.

Hur hög ränta du ska räkna med beror naturligtvis även på vilken typ av lån du har tänkt dig att ta. Behöver du bara ta ett litet lån på några få tusenlappar blir räntan ofta ganska hög, men lånet betalas å andra sidan av snabbt och påverkar inte din ekonomi under speciellt lång tid. Ett större lån belastar visserligen ekonomin under en betydligt längre period men kommer också med betydligt lägre ränta i de flesta fall. Ditt pengabehov avgör vilken typ av blancolån du bör leta efter, och därmed även vilken räntenivå du hamnar i.