Kontokredit – en ny typ av blancolån

En relativt ny typ av lån har på kort tid seglat upp som ett populärt alternativ till vanliga blancolån. Det handlar om kontokrediter. Du ansöker om ett blancolån, men skillnaden mot ett vanligt lån är att pengarna inte per automatik betalas ut direkt utan du beviljas en kredit och kan när du vill göra uttag till ditt konto tills du når din kreditgräns. Hur stor kredit du kan ha beror på flera saker, bland annat vilket företag du vänder dig till men även hur hög inkomst du har och vilka utgifter du har på månatlig basis. Vissa långivare erbjuder kontokrediter på upp till 20 000 kronor men det finns även långivare som beviljar kontokrediter upp till 60 000 kronor.

Hur ansöker du om en kontokredit

Fördelen med en kontokredit framför ett vanligt blancolån är att du inte betalar någon ränta eller andra avgifter förrän du utnyttjar krediten.kreditkort lånOm du bara utnyttjar en del av krediten betalar du bara ränta och amortering på den delen. En annan fördel är att du vet att pengarna aldrig är långt bort när du behöver dem. Du behöver då bara logga in på din sida och begära uttag.

Att ansöka om en kontokredit går till på ungefär samma sätt som när du ansöker om ett snabblån. Du fyller i dina personuppgifter och lite kort information om dina inkomster och utgifter. Du skickar sedan in din ansökan och en kreditprövning görs, varpå du får snabbt besked. Om krediten blir beviljad kan du begära ditt första uttag direkt. Hur snabbt du får pengarna beror på vilka banker kreditföretaget samarbetar med samt vilken bank du har konto hos. Ibland kommer pengarna in redan samma dag, andra gånger får du vänta tills nästa bankdag. Längre än så behöver du inte vänta och det känns givetvis bra att veta.

Lanksida.se