Blancolån till kontantinsats

Som du säkert vet kan blancolån användas till en rad olika syften. Du kan låna för konsumtion, vilket kort sagt betyder att du lånar pengar för att kunna handla saker som du vill ha eller behöver. Det är idag väldigt vanligt och det kan handla om både större och mindre konsumtion. Vissa lånar för att köpa en vinterjacka medan andra lånar för att köpa en bil eller resa jorden runt. Det innebär också att beloppen varierar enormt. Något som det också är relativt vanligt att det lånas till är kontantinsatsen vid köp av bostad. Bostäderna har på många ställen i landet blivit så dyra att många inte har möjlighet att spara ihop till kontantinsatsen inom de närmaste tio åren och då blir ett lån enda alternativet.

Bra att tänka på vid lån till kontantinsats

När du ska låna till en bostad räknar du förstås med att dina lån kommer att medföra en stor kostnad. huslån kontantinsatsDet du måste tänka extra noga på innan du lånar är att det blir en betydligt större utgift om du väljer att ta ett blancolån för att täcka kontantinsatsen eftersom du då har både blancolånet och bolånet att betala av på. Amorteringen och räntan på bolånet är vanligtvis låg, men när det gäller blancolån så är det klart billigare än snabblån men det är ofta betydligt högre ränta och månadskostnad eftersom lånet vanligtvis ska betalas av på tio år. Du behöver därför räkna samman de båda summorna och fundera över om du kommer ha råd att betala av på båda lånen utan att det medför problem. Exakt vad räntan hamnar på vet du förstås inte förrän du har skickat in din ansökan men du får försöka räkna på en ungefärlig siffra som tycks vara rimlig.

Du behöver själv täcka 15 % av bostadens kostnad, vilket är den summa som kallas kontantinsats. Hur mycket pengar detta är beror givetvis på vilken typ av bostad du har tänkt köpa och vart bostaden finns. I storstäderna kostar även små lägenheter mycket pengar och det är inte ovanligt att kontantinsatsen till en bostad hamnar runt 300 000 kronor eller till och med över det beloppet. Med tanke på att det därmed handlar om ett stort blancolån är det viktigt att du tar dig tid att jämföra dina alternativ och väljer ett privatlån med låg ränta och bra villkor. Är du på jakt efter ett blancolån till just din kontantinsats kan vi rekommendera er att hitta blancolån till kontantinsats här.

Försök betala av så snabbt som möjligt

låna blanco kontantinsatsJust nu är bolåneräntorna låga, vilket gör att månadskostnaden blir relativt låg. Detta kan dock vända när som helst och du får räkna med att räntorna stiger inom några år. Det kan därför vara klokt att försöka betala av på ditt blancolån så snabbt som möjligt, eftersom du då slipper ha två stora lån att amortera på den dagen bolåneräntan stiger. Det är alltid klokt att betala av lån så snabbt som möjligt, utan att du för den sakens skull överanstränger din ekonomi och hamnar i svårigheter som tvingar dig att låna mera. Fundera över hur mycket du har råd att betala och utnyttja gärna möjligheten att betala mer de månader då du har mer pengar över på kontot. På så sätt blir du skuldfri betydligt snabbare.