Var kan man låna blanco?

En vanlig fråga som ofta kommer är var man kan vända sig för att ta ett blancolån. Svaret är att det beror på vilken sorts blancolån du är ute efter. Behöver du låna 400 000 kronor eller handlar det om ett lån på 7000 kronor? Eller hamnar summan någonstans där emellan? De flesta långivare erbjuder nämligen inte lån i alla storlekar utan vissa långivare fokuserar på små lån medan andra främst ägnar sig åt större blancolån. Det blir med andra ord ditt behov som avgör vart du ska vända dig.

Hit vänder du dig för små lån

Om du är ute efter ett mindre lån, från några tusenlappar och upp till cirka 30 000 kronor är det blancolån på nätetsnabblån och kontokrediter som gäller. Det här handlar om lån där kraven för att få låna är relativt låga och där lånet betalas ut snabbt och även ska återbetalas relativt snabbt. Räntan är vanligtvis mycket hög om du jämför med större blancolån. Dock kan den här typen av lån vara fördelaktiga om du har behov av att under en kort period låna en mindre summa pengar. De här lånen hittar du hos de långivare som erbjuder snabblån, smslån och kontokrediter. Det finns ganska många långivare av den här typen och flera av dem ägs av samma moderbolag. Ansökan går till på ungefär samma sätt oavsett vilken långivare du väljer. Du anger dina grundläggande data som namn, personnummer och adress samt månatlig inkomst och ungefärlig nivå på dina utgifter. Därefter ansöker du om önskat belopp och en mindre kreditprövning görs. Du får besked direkt om huruvida lånet beviljas eller inte i de flesta fall. Normalt sett betalas pengarna ut samma dag eller efterföljande bankdag.

Vi kan bl a rekommendera Brixo som har enkla lån med schyssta villkor. Gå via denna annons för bästa erbjudande:


Hit vänder du dig för stora blancolån

Om du behöver ta större blancolån är det en annan typ av långivare som gäller. Du har flera alternativ. Du kan till exempel vända dig till någon av storbankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller Danske Bank exempelvis, för att ansöka om ett lån utan säkerhet. Vissa banker erbjuder lån upp till 500 000 kronor, även om kraven för att få låna så mycket pengar är höga.

Om du inte är övertygad om att din bank kan erbjuda dig ett förmånligt privatlån kan du också välja att langivare blancovända dig till en låneförmedlare. Dessa samarbetar vanligtvis med ett flertal långivare som arbetar med blancolån, både större banker och alternativa långivare som enbart bedriver sin verksamhet online. Du kan då med en enkel ansökan få erbjudanden från många olika banker och du ser då snabbt vilka som kan tänka sig att ge dig det lån du behöver och vilka som kan erbjuda bäst villkor för dig som kund.

Kan du ansöka om blancolån på webben?

Om du vill låna pengar vill du förmodligen ha pengarna så snabbt som möjligt och då blir en intressant fråga, finns blancolån sökbara på webben eller är det nödvändigt att besöka banken? De allra flesta banker har idag digitala formulär som du kan fylla i för att ansöka. Många av dem ger även svar direkt på webben.