Lär dig jämföra lån på nätet

När du behöver låna pengar kan du ofta befinna dig under viss tidspress. Du kan troligtvis inte vänta hur länge som helst på pengarna. Vad du dock bör tänka på är att inte stressa för mycket. Du ska alltid vara snäll mot dig själv och din plånbok och ta dig tid att jämföra lån. Det finns många lån på marknaden idag och det finns mycket som skiljer dem åt, vilket gör att en jämförelse är nödvändig för att du ska kunna fatta ett klokt beslut. I och med att de flesta lån idag finns att hitta på webben blir det också ganska enkelt att jämföra olika alternativ. Det behöver inte ta lång tid och det är värt varje stund. Som ett bra exempel så kan du hitta billiga sms lån hos Lenders. Men det finns såklart också många andra olika låneformer att hitta där ute.

Så jämför du lån

Det finns flera metoder för dig som vill jämföra lån. Du kan göra jobbet själv med hjälp av olika webbsajter där olika långivare presenteras. Där kan du se vilken typ av lån de olika långivarna erbjuder, låna på nätethur mycket pengar du kan låna, hur lång återbetalningstid du kan välja samt vilka räntenivåer som erbjuds. En exakt räntesats kan däremot bli svår att få fram eftersom de flesta långivare sätter räntan individuellt efter att din ansökan kommit in. I och med att webbsajterna redan samlat så många långivare och den viktigaste informationen om dem på samma sida, går det ofta snabbt att sortera bland alternativen och välja ut några få som du tycker verkar bra. Du kan sedan besöka deras webbsidor och läsa mer om dem och se vilka du tycker verkar ha de bästa lånen och framför allt vilka som har lån som passar just dina behov.

Ta hjälp av lånförmedlare

Ett enkelt sätt att snabbt göra en jämförelse är att vända dig till en så kallad lånförmedlare när det är dags att ansöka om lån. Du lämnar då in en lånansökan som sedan skickas vidare till en rad olika aktörer på marknaden. Dessa får i sin tur ta ställning till om de vill och kan erbjuda dig ett lån. De kan också välja att erbjuda ett mindre lån. Hos lånförmedlaren får du en egen sida som du kan logga in på. Där samlasjämför långivare sedan alla erbjudanden allt eftersom de kommer in. Vanligtvis har du alla erbjudanden inom 24 timmar och kan därefter börja jämföra de olika möjligheter du har. Du kan givetvis se vilken ränta du får och även vad månadskostnaden skulle bli samt vad den totala summan att betala blir. Tack vare detta blir det genast mycket enklare att komma fram till vilket lån och vilken långivare som är det bästa alternativet för just dig.

Hur många erbjudanden om lån du får och vilken ränta du erbjuds beror på dina egna ekonomiska förutsättningar. Om du har en fast anställning med en hög lön, är fri från betalningsanmärkningar och inte har allt för många andra lån och krediter att betala av på bör du kunna få en hel del erbjudanden och förmånlig ränta. Om du däremot har en låg inkomst eller nyligen har blivit anställd blir erbjudandena förmodligen färre och räntan högre. Du kan ändå jämföra lån och se till att välja det erbjudande som är bäst för dig.

Mer ekonomi information du kan hitta på nätet är text tv 202, numera finns denna sida med börsinformation på en webbsida hos SVT text.