De dummaste blancolånen du kan ta

När det tryter med pengar i plånboken, har vi svenskar ett alternativ att låna. Detta kan ske antingen hos banker eller särskilda långivarföretag. Det kan finnas riktigt goda anledningar till att ta ett lån om det så skulle behövas. Det är dock även lika sant att det ibland kan vara en riktigt dålig idé. I den här artikeln skall vi utforska de sämsta anledningarna till att söka sig ett blancolån.

Dummaste blancolånen du kan ta

Blancolån som bortkastade pengar

Det finns en liten säkerhet i att veta att vi alltid kan låna pengar om det skulle behövas. När ekonomin inte alltid går ihop eller oförutsägbara och kostsamma händelser inträffar, kan du alltid vända dig till en långivare. Det här är dock inget du bör göra utan att noga tänka efter om det verkligen behövs. Vissa lån kan nämligen komma att orsaka betydligt fler problem än de löser.

Det här är särskilt fallet med blancolån, vilka är pengar du tilldelas som saknar en så kallad säkerhet. Det betyder med andra ord att du kan komma få en gigantisk ränta på dina lånade pengar, vilken blir svår att betala av. Har du även ingen riktigt god anledning till att låna pengar, bör detta undvikas likt pesten.

Ett klassiskt exempel på ett dåligt lån är de som söker pengar för att spela på casino. Även om deras förhoppningar må vila på att de skall vinna stort på tex. kortspel, finns det inga garantier för det. Vad som dock kan garanteras är att du kommer bli skuldsatt i och med själva blancolånet. Här nedan kommer vi lista fem riktigt dåliga anledningar till att söka ett blancolån, vilket kan komma fördärva din ekonomi för flera år framöver.

När du inte skall låna pengar via blancolån

  • Bilinköp
  • Shopping
  • Husrenovering
  • Kreditavbetalningar
  • Skolgång

Bilinköp

Den som behöver en bil bör kunna få möjligheterna till att införskaffa sig ett fordon. Bilar har väldigt många användningsområden, där de inte minst utgör majoriteten av transportsätt som vi har tillgång till idag. Sedan finns det dem som använder sig av en bil i sitt arbete, varpå det är ett krav på att man kan färdas runt i sitt motordrivna åkdon.

Det är dock inte billigt med att både skaffa so matt hålla en bil i drift. Allt från skatte till bensinpriser och underhåll kommer kosta dig en rejäl nota varje år. Vad du dock aldrig bör göra är att ta ut ett blancolån för att köpa dig ett fordon. Det är inte en investering som vanligtvis betalar av sig självt och kan komma bli mer kostsam än du räknat med.

Shopping

Vi vill alla ibland slänga lite extra pengar på sådant vi vill ha. Shopping är således en av de största sektorerna av den finansiella sfären. Vare sig det handlar om kläder, dataspel, manicker eller prylar, så är det alltid kul att packa upp någonting nytt. Man bör dock aldrig shoppa utöver ens ekonomiska tillgångar.

Beroende på vad du vill handla, så kan det ibland bli dyra kvitton som landar i fickan efter betalningen genomförts. Om du således vänder dig till ett blancolån för att ha råd, kan du komma hamna i trubbel. Du kommer få betalningsanmärkningar om du inte klarar av att betala av din skuld. Kronofogden kan även göra ett besök och reklamera alla de varor och produkter du spenderat ditt lån på.

Husrenovering

När ditt hem börjar falla sönder, behöver du självfallet se till att underhålla det. Ingen vill uppleva ett läckage i taket, en vidgande spricka i golvet eller vattenfläckar på tapeterna. Att se efter sitt hus kan dock vara mycket kostsamt. Man får därmed vara redo att punga ut mycket för att se till att man bor i en trevlig miljö.

För de som inte känner att de har ekonomin för att se efter sitt hem, kan ett blancolån vara mycket lockande. Det här är dock något som inte rekommenderas. Likt med en bil, är det svårt att tjäna pengar på sitt hem när man väl har det. Det finns även andra typer av lån du kan ta bundna till ditt hem, vilka ger bättre villkor för allt från räntor till avbetalningsplaner.

Kreditavbetalningar

Många av de som bor i det svenska samhället idag är skuldsatta på ett eller annat vis. Det är inte ett bra scenario, dock något som är ett faktum. Pengarna man får in på annat håll räcker inte alltid till, varpå man behöver handla på bland annat kredit. En kreditbetalning är en typ av lån, där du får produkten i hand innan själva betalningen genomförts.

Det sker dock under kravet att du vid ett senare tillfälle ser till att betala av din skuld till det företag som håller i krediten. Att således ta ett blancolån för att göra en kreditavbetalning är inte en god idé. Det skulle betyda att du tar på dig en skuld, enbart för att betala av en annan.

Skolgång

En utbildning kan öppna upp nya möjligheter och avenyer i livet. Det kan leda till en anställning med bättre villkor och högre lön. Således finns det många idag som väljer att inleda en utbildning på högre instans. Även om vi inte har någon universitet- eller högskoleavgift i Sverige, är det inte kostnadsfritt att vara student. I alla fall inte för de flesta.

De som pluggar akademiskt idag behöver ofta göra det under förhållanden där de måste betala för både sitt boende som mat, för att inte nämna kurslitteraturen. Det finns dock statliga studielån som du kan ta del av, vilka sedan betalas av för en mycket bra ränta under livets gång. Således finns det inget behov av att ta ett blancolån för att klara av studierna. Det här är därmed något du absolut avråds från att göra.